Image module

Imate li potamnjele zube kojih ste uvijek svjesni kada se smijete? Bijeljenje zuba može biti dobro rješenje za određene vrste tamnih zuba. Kafa, čaj, pušenje i vino – ovo su samo nekoliko životnih zadovoljstva koja mogu vremenom da tamne zube i da učine da se osjećate manje lijepim.

Izbjeljivanje zuba je procedura koja može izbijeljeti boju zuba uz pomoć bezbijednog izbjeljivača zuba. Pojedinačni rezultati variraju i zavise od vaše originalne boje zuba i porijekla prebojenosti zuba. Izbeljivanje zuba je odličan način da pomladite svoj izgled.

LASERSKO IZBJELJIVANJE

Zubi se izbjeljuju u stomatološkoj stolici uz pomoć lasera! Na vaše desni i usne postavlja se zaštitni premaz, a gel se stavlja na zube. Laser se postavlja preko zuba i to aktivira proces bijeljenja. Posle 30-40 minuta možete očekivati da vaši zubi izgledaju sjajnije. Ovaj način bijeljenja je popularan izbor kod mnogih pacijenata koji imaju važan događaj gdje žele da izgledaju najbolje što mogu.

IZBJELJIVANJE KOD KUĆE

Najprije se uzme otisak zuba i na osnovu njeta se pravi plastični držač koji naliježe na zube. Zatim stavite gel za izbeljivanje u nosač i nosite ga noću ili nekoliko sati tokom dana. Rezultati se obično vide za nekoliko dana, a vaši zubi će takođe izgledati bjelji i sjajniji.

Najprije je potrebno da dođete na pregled gdje ćemo vidjeti da li postoje uslovi za bijeljenje zuba. Potrebno je da imate dobro oralno zdravlje.  Ako vaš stomatolog smatra da su vaši zubi pogodni za izbjeljivanje, može vam se uzeti otisak za pravljenje uložaka koji će se puniti gelom, u slučaju kućnog bijeljenja.

Postoji ograničenje koliko će vaši zubi postati bijeli, ali očekujete da će vam zubi posvijetliti najmanje 3-4 nijanse. Najbolji rezultati se najčešće vide nakon 10 dana upotrebe u slučaju kućnog izbjeljivanja.

Kod laserskog izbjeljivanja, čitav proces je završen nakon seanse u ambulanti. Kod kućnog izbjeljivaa, neki ljudi primećuju rezultate nakon samo jedne noći, dok će drugima trebati 2-3 dana prije nego što se posvjetljivanje počne primjećivati.

Gel sadrži proizvod nazvan vodonik-peroksid, koji gleđ upija i razbija mrlje pomoću kiseonika što kao rezultat daje svjetlije zube.

Izbeljivanje zuba izaziva osjetljivost u zubima, kako tokom procesa izbjeljivanja, tako i nakon nekoliko dana. Osjetljivost je obično samo blaga pa preporučujemo da tokom procesa bijeljenja koristite neku nježnu pastu za zube. Ako je osjetljivost ozbiljna, predlažemo da proces izbeljivanje prekinete na nekoliko dana, sve dok osetljivost ne prođe. Takođe predlažemo da se uzdržite od hladne ili vruće hrane i pića tokom osjetljivosti kako biste smanjili osećaj nelagode.

Ne, gel će izbijeljeti samo zube. To neće uzrokovati promjene na krunicama ili kompozitnim plombama. Ipak, može se desiti da đe nakon izbjeljivanja zuba biti potrebno zamijeniti krunice ali i plombe kako bi se poboljšala usklađenost boja. Vaš stomatolog će o tome detaljnije razgovarati sa vama.

U malim količinama, gel je potpuno neškodljiv, iako možete osjetiti neprijatan ukus. Ako progutate velike količine gela, preporučujemo da potražite ljekarski savjet.

Rezultati mogu biti trajni ali ako pušite i pijete obojena pića, onda će se zubi obojiti ponovo tokom vremena.  Preporučujemo da sačuvate uloške za bijeljenje zuba i ponovite postupak na nekoliko noći svakih nekoliko godina. Možete kupiti pojedine špriceve gela za izbeljivanje zuba od nas.

Vaš stomatolog će vam obezbijediti dovoljno gela koji će biti dovoljan do 2 sedmice, što je obično više nego dovoljno za izbjeljivanje zuba. Ako vam je potrebno još gela, isti se može kupiti kod nas u ordinaciji.

Posjetite nas

Vasa Raičkovića 15a, Podgorica
Montenegro

Pozovite nas

+382 67 62 22 62
+382 69 50 79 97

Pošaljite nam poruku