Image module

Vjerujemo u preventivnu stomatološku njegu i ohrabrujemo naše pacijente da svoju djecu dovode kod nas od ranog uzrasta. U idealnom slučaju, vaše dijete treba da posjeti stomatologa nakon prvog rođendana, ali je prihvatljivo čekati do druge ili treće godine. Međutim, nakon tog uzrasta, povećava se rizik da će dijete prilikom prve posjete imati karijes i naslage plaka.

Iako neki roditelji pretpostavljaju da nema potrebe da se brine o mliječnim zubima jer će se na kraju isti zamijeniti stalnim, to je velika greška. Iako ih ne možete videti, trajni zubi vašeg djeteta razvijaju se pod mliječnim i zato je važno da se dijete odvodi na stomatološke preglede da vidite da se u ustima vašeg djeteta sve razvija normalno. Takođe, stomatolog prateći dijete od ranog uzrasta može uočiti rane znake nepravilnosti razvoja vilice i zuba. Što se prije počne sa tretmanom, rješavanje nepravilnosti će biti brže i lakše.

Iz to razloga, redovni pregledi, idealno na svakih šest mjeseci, i preventivni tretmani mogu mnogo učiniti za zdravlje vašeg djeteta. Postoji niz preventivnih tretmana koje radimo. Najčešći tretmani su:

  • Fluorizacija je bezbijedan i efikasan način da zaštitite zube vašeg djeteta od karijesa. Flourid se premaže preko zuba i na taj način se jača zub a samim tim i otpornost na karijes.
  • Pored fluorizacije, vrlo je bitno i zalivanje fisura. Kako kutnjaci često imaju duboke brazde na površini zuba, često je teško da se efikasno čišćenje postigne četkicom za zube. Iz tog razloga, ovom preventivnom mjerom se popunjavaju najdublje brazde na kutnjacima, čime se sprečava nastanak karijesa. Najprije se očisti površina zuba a onda se fisure popune sa zalivačem fisura.

Fluorizacija kao i zalivanje fisura su potpuno bezbolni tretmani.  .

Studije su pokazale da što je dijete mlađe kada se dovodi kod stomatologa, čak i ako je samo za pregled, vjerovatnije je da će imati pozitivno iskustvo i kada odraste neće imati strah.  Naš tim će posebno brinuti o vašem djetetu kako bi se osjećali sigurnim i bezbrižnim.

Prevencija je uvek bolja od liječenja, zato pozovite danas našu ordinaciju i zakažite pregled za svoje dijete.

Posjetite nas

Vasa Raičkovića 15a, Podgorica
Crna Gora

Pozovite nas

+382 67 62 22 62
+382 69 50 79 97

Pošaljite nam poruku

info@drkostic.com